Thursday, November 17, 2011

How Facebook Been Hacked and How to Fight It

,
someone text on my facebook and said "weh, tulis bhasa melayu la, hinggap la nak baca dlm bahasa inggeris neh" and i will, someday! so, Are you curious to " how facebook been hacked" well then this post is just for you, Most people ask me to tell them the easiest way to hack facebook password, walaubagaimanapun, saya nk habaq la yang facebook is nearly impossible to be hacked but facebook account is possible! so here are some ways to that hackers take to hack facebook password:


1.Facebook phishing
2.Keylogging
3.Facebook new features
4.virus
and please be noted, artikel kali ni bukan nak mengajar sesape untuk hack akaun facebook org lain tetapi semata-mata demi ilmu supaya korang tahu dan tahu macamana untuk akaun korang selamat daripada di hack oleh golongan2 yang bertanggungjawab itu(aduss,terase diri ku ini y kecil lagi kuat).But today we will focus on a method which has a high success rate celled Phishing and keylogging,so first of all:
                  What is phishing? Phishing is the most commonly used method to hack Facebook, selalu digunakan oleh pengodam yang sudah pro serat amatur dan poyo perasan hacker. The most widely used technique in phishing is the use of Fake Login Pages, also known as spoofed pages ataupun laman palsu. These fake login pages resemble the original login pages of sites likeYahoo , Gmail, MySpace etc, dan pernah saya jumpa memang sebijik aku nk habaq. xdak cacat cela kecuali beberapa elemen larr.. The victim is fooled to believe the fake facebook page to be the real one and enter his/her password. But once the user attempts to login through these pages, his/her facebook login details are stolen away. dan teknik 'pishing' neh agak susah weh nak buat n saya telah cuba beberapa kali dan berjaya( akaun aku sendiri ha). First of all, deme tu memula download Facebook fake login page,

1.once depa have downloded facebook fake login page depa tu akan extract contents in a folder

example of fake facebook login page, kalo hangpa tengok dia punya address tu lain, bukan http://www.facebook.com/ tapi http://facebook.bc


2.lepas tu, depa akan open pass.php and find (CTRL+F) 'apa sahaja url asal page palsu yang hacker pro dah developed zaman berzaman' then tukar alamat url asal macam http://fakefesbuk.com kepada alamat url yang depa nk tukr tu mcm http://fesbukplasukalokopercayakobodo.com.When the victim or the fool(maaf na,saja nk bagi hinggap sikit brula semangat nak baca) will enter his/her email and password he will redirected to'http://fesbukplasukalokopercayakobodo.com' instead of "http://fakefesbuk.com ". lepas hangpa suma dah klik login suma benda mcm email dan password akn disimpan di dalam webpage y palesu @ palsu itu.

3. lepas tu,mereka yang jahat lagi zalim itu akan bukak laman palsu itu dengan wordpad

4.pastu depa akan press Ctrl+F and search for the term "action=" pastu tukar code-code lepas tanda '=' kepada pass.php i.e. action=pass.php

5.lepas tu jugak(banyak weh lepas tu,lepas tu) mereka akan Create an id in www.110mb.com,www.ripway.com or t35.com kengkadang depa guna ooowebhost( hangpa xpyhla hafal benda neh,xdak guna)

6. kedian, deme akan upload all the files Facebook.htm,Pass.php in 110mb directory or an other and just test it by going to http://yoursite.110mb.com/Facebook.htm for the fake login page yang mana mereka da create dan hangpa telah tertipu itu. dalam direktori depa tu, depa akan type some info into the text box and akan nampak in file manager that a file called "Facebook.txt" is created, In which the password is stored 

7. pastu, mereka akan go to http://yoursite.110mb.com/Facebookpassword.htm for the stored passwords !
tak faham?? sebenarnya mcm ni, bila hangpa taip username/email dan password, info-info itu akan dihantar ke "login.php" yang mana akan menyimpan(aku nak jelas dalam bahasa melayu xreti weh,maaf na), bila hangpa klik tetiba hangpa akan di redirects to laman yang kami(IT geeks) sabut sebagai "loginframe2.htm" yang mana akan tunjuk "There has been a temporary error Please Try Again" .
dari situ, facebook korang dah kena hack da pon!!! alahai, cobaan(cerita p.ramlee; pendekar bujang lapok).

yang kedua, cara ni bebudak yang poyo hacker salu guna iaitu:

Keylogging - Easy way(cara senang sekali):
The easiest way and best way to hack Facebook is by using a keylogger(Spy Software). It doesn’t matter whether or not you have physical access to the target computer. To use a keylogger it doesn’t need any technical knowledge. Anyone with a basic knowledge of computers can use keyloggers, biasanya software yang di guna 'winspy' dan adek bradek dia.
1. Sniper Spy (Remote Install Supported)
                         


SniperSpy is the industry leading Remote password hacking software combined with the Remote Install and Remote Viewing feature. Once installed on the remote PC(s) you wish, you only need to login to your own personal SniperSpy account to view activity logs of the remote PC’s! This means that you can view logs of the remote PC’s from anywhere in the world as long as you have internet access! bermakna, bila PC atau laptop hangpa da di-install software haru ni, semua benda yang hangpa buat die bleh tahu, hangpa bukak laman web porno ka, chating ngn pakwe or makwe ka. biasanya die snipe hangpa menggunakan I.P address hangpa. untuk mencegah hangpa boleh baca artikal ini!!!

2.Winspy Keylogger, sama jugak dengan Sniper Spy
macaman Winspy ini digunakan? mula2, depa download dulu la software nih pastu install, bila install meraka akan carik mangsa mereka yaitu probably aku sendiri(rakan2 aku hak nak main toik ngn aku) dan hangpa semua la. mereka akan remote-install iaitu install software tanpa hangpa sedari.



user - nama hangpa.
file name - nama file atau bende haramjadah tu, biasanya nama-nama hak cun mcm 'menang kereta marcedes percuma' yang mana hangpa xkn syak pape pun.
file icon - keep it the same.
picture - select the picture you want to apply to the keylogger.
In the textfield of “Email keylog to”, depa akan letak email address depa.

lepaih tu, depa kan hntar fail sial neh kepada hangpa melalui email,PM facebook, YM ataupun skype. bila hangpa klik ja benda tu sume keystroke atau perkataan hak hangpa taip akn disimpan dan dihantar kepada email depa. dari situ, depa bleh hack akaun facebook hangpa dan membuat onar yang menyusahkan orang.

so, tips untuk mencegah akaun facebook hangpa semua dari di hack oleh makhluk2 itu ialah:

1. perhatikan URL address tu betul2 yang facebook punya. URL tu alamat dia la, macam yang kat bawah nih:

2. menggunakan software tertentu untuk defense hangpa punya PC dari benda haram jadah macam keylogger, antivirus hangpa mcam avira,kaspersky,avast,norton,panda,G-data,comodo belum cukup, oleh itu, hangpa install software malwarebytes yang mana ramai antara hackers kata antara software yang cukup menyusahkan mereka( testimoni aku jugak tu). untuk tahu lanjut, sila paca artikel saya yang lepas iaitu Perfect Combination for Your PC.

takat tu jela, untuk tahu lebih lanjut sila nantikan artikel yang yang seterusnya!! ataupun jadi followers saya untuk kesenangan anda.

0 Responses to “How Facebook Been Hacked and How to Fight It”

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Official Pokwa Blogsite Copyright © 2011 -- Template created by Azuwa Hasan -- Powered by Facebook