Wednesday, January 18, 2012

Gua Pelik Dengan Perempuan

,
Assalamualaikum....

gua anak melayu, author baru kat blog pokwa ni. gua tak tahu nak tulis apa, dalam kepala gua penuh dengan macam2 perkara. tapi gua teringin nak tulis pasal perempuan. bukan lucah bukan puji tapi gua agak heran la.. asal perempuan ni kan..

Gua pixel muke diorang nanti takut timbul fitnah, member gua pokwa ajar. salah gua tak tahu
p/s:gambar hiasan


1. kadang2 gua lepak kat KLCC, gua jumpa macam2 perempuan. ada jugak gua nampak permpuan lawa siot, tapi balak dia negro. asal lelaki melayu ni dah tak boleh buat kekasih ke gua tanya lu semua. lelaki melayu ni tak romantik ke? ke awek tu sangkut kat mat negro tu sebab duit. ape perempuan ni pandang duit ke? tak kan???heran2

2. ada jugak gua kenal awek ni, pakai tudung litup, belajar kat U amik jurusan agama macam pendidikan islam ke ape ke, bukan macam gua menadah ilmu buatan manusia tiap2 hari duk hadap benda yang gua tak tahu nak buat apa dengn ilmu yang gua ada. gua tengok kan, diorang pakai tudung labuh, baju kurung, nampak ayu dan muslimah tapi kalau diorang gelak,kecoh dari lelaki. dalam kelas gua pun ada jugak pakai tudung labuh, tu pun gua heran. tudung labuh tapi make up lebih. apa yang gua tahu, haram pakai cantik2 menggoda lelaki ajnabi kat luar sana, tu tak masuk lagi dengn perfume. gua cakap sama lu sume, perfume diorang humang aih, menusuk kalbu, kalau awek tudung labuh ni passing by je kan, perfume die tahan dalam 10minit, awek tu dah blah jauh dah tapi aroma dia lekat lagi. tak menggoda ke?

3.gua perasan jugak, awek melayu ni kan suka sangat la muka2 jambu macam mat2 korea tue. asal muka anak melayu yang kat luar sana tak hensem ke?tak semat ke?sakit hati ke kalau tengok muke diorang sume tu?gua heran la. lagu korea ingat tapi baca surah al-fatihah pun tajwid tak kena. bazir masa semua dok hafal benda haram jadah tue, baik awek2 melayu ni ambik masa perbetulkan tajwid ke ape ke..

4.asal ha awek2 melayu ni suke mengumpat?ade je bende  diorang nak cite. gua selalu la jugak lepak dengan geng2 gua yang perempuan ni, selalu la jugak dengar diorang mengumpat, dengan gua sekali dapat dosa. hampess betul lar. ape awek2 melayu kite ni tak tahu hukum ke yang mengumpat tu berdosa.

5.awek2 melayu ni kadang2 gua tengok kan, lagi seksi dari yang bukan melayu, pakai tudung tapi pakai ketat. nampak semua ape yang kat badan tu, betuk 'C' la, macam2 la.. asal ha? ish2, patotla nabi Muhammad s.a.w cakap ahli neraka ramai perempuan.. kan??



6. yang ni gua paling heran, awek pakai tudung labuh gua cakap lu. baca quran perggh malu gua. die punye bacaan lagi sedap dari gua. tajwid gua tak tahu la sebab gua bukannya hebat sangat. kenal izhar,ikhfak dengan idgham je. almaklumlar, sekolaj sekuler. apa yang gua perasan la kan, awek tudung labuh ni kan kalau die tue baik dengan lu kan, pastu lu selalu mesej die, lama2 die jadi mengade-ngade lebih dari awek2 melayu yang tak pakai tudung. gua heran la, tudung tu bagi gua adalah lambang ketaatan awek2 melayu kat Allah bukan feshen. aisehmen..

maafla kalauu gua kasar, tapi gua pening.. perempuan ni peninglar..

20 Responses to “Gua Pelik Dengan Perempuan”

  • January 18, 2012 at 5:57 AM
    Anonymous says:

    kalau memang camni la pemikiran ko.. hmm.. macam sexist pun ada jugak..

    delete
  • January 18, 2012 at 7:19 AM
    Anak Melayu says:

    hahaha.. gua prejudis terhadap wanita.. tak la,, gua cume ckp ape yang paling gua heran. lelaki pun ada jugak benda yang tak elok diorang buat. statement:gua tidak sexist!heh heh heh

    delete
  • January 18, 2012 at 7:21 AM
    Azuwa Hasan says:

    aku pun pikir ko ni macam seksis jugak la bro. tapi up 2 u la.. asal benda ni bagi faedah.

    delete
  • January 18, 2012 at 11:45 AM
    Anonymous says:

    pompuan mmg cmtu...kkdg meluat gak...huhu

    delete
  • January 18, 2012 at 3:25 PM
    iffah nasuha says:

    fitnah akhir zaman, perempuan..

    " ان الدنيا حلوة خضرة , وان الله مستخلفكم فيها فينظرا كيف تعملون , فاتقوا الدنيا واتقوا النساء فان اول فتنه كانت في النساء

    delete
  • January 18, 2012 at 7:18 PM
    Azuwa Hasan says:

    sama2 lah kite berdoa supaya wanita2 muslimah kite diselamatkn oleh Allah s.w.t

    delete
  • January 18, 2012 at 7:25 PM
    Anak Melayu says:

    gua nak balas la ape yang cik iffah tu ckpp tapi gua xreti nak tulis arab. tu la pasal, sayang.. mereka hanyut begitu sahaja padahal mereka la penyambung utama zuriat umat islam, jaminan syurga oleh Allah kepada ibu-ibu yang solehah dan taat pd Allah dan suami mereka.. ish!

    delete
  • January 18, 2012 at 7:27 PM
    Azuwa Hasan says:

    tu ayat quran la seyh.. adoiyai engkau ni ha.. apeda..

    delete
  • January 18, 2012 at 7:29 PM
    Anak Melayu says:

    oh,ayat quran ek.. la,mana la gua tahu

    delete
  • January 19, 2012 at 9:14 PM
    apecer says:

    awek tudung labuh,,,huhu,,lu kene tanye dieorg sbb ape dieorg pkai tudung labuh,,, gua prnh tanye..ade jgk yg kate sbb nmpk kiut,,perghh,,,psl kiut bro..psl tu la org kate never judge a book by its cover..kene teliti luar n dalam..kekdg awek tudung biase2 ag tinggi maruah diri.

    delete
  • January 27, 2012 at 3:26 PM
    Amy Kencang says:

    pompuan skg ni sume hipokrit, xkire pki tudung k x. kalo y'all nak awek kan, i cdgkn yall crik awek y trus terang ngn yall, xpe xpki tudung pun tp asalkan die jujur ngn yall dr pkai tudung tapi hipokrit. i xpki tudung tp i jujur dengn diri i

    delete
  • March 18, 2012 at 7:45 AM
    Anonymous says:

    mari lh kte memuhasabah kn drkte semua.... sesunguh ny amaln kte mati kte kerna Allah ta'ala....

    delete
  • March 30, 2012 at 5:21 PM
    aaron says:

    itulah fitnah agama,
    belajar syariah, belajar hukum tapi jadi fitnah,
    islam xajar benda tu,
    tapi disebabkan org yg belajar tentang islam buat benda dilarang islam,,
    bagi pening org awam...
    bkn pmwn laki pun same je...
    benda haram, fatwa dah kuar,,
    buat jugak benda tu...
    patut la cikgu gua masa sekolah dulu doakan
    budak2x yg masalah disiplin ni xlulus periksa,
    sebab takut benda camni terjadi,,,
    sekrang gua baru fhm sebab apa ramai rakan gua yg bermasalah dgn sekolah tu xlulus,,
    tapi bkn semua,ada yg baik....

    delete
  • June 30, 2012 at 1:54 PM
    Tee Yui says:

    spatutnya cikgu tu doakan supaya anak2 murid dia jadi baik bukannya x lulus periksa.. just saying.

    delete
  • August 18, 2012 at 8:42 AM

    this comment straight forward to Amy Kencang: kamu kata, x pkai tdung pn xpe asalkn jujur?? mcm mna nk jujur dgn manusia lau x jujur dgn Allah? menutup aurat tu perintah dr Allah s.w.t, bkn dr manusia.. x dnafikn, pmpuan bertudung x smstinya baik, tp yg x bertudung dh confirm x baik.. sbbnya apa? sbb dia brani melanggar perintah Allah.. (kcuali yg mmg x tau hukum hakam tu, lain laa.. dan lau x tau hukum tu, wjib blajar..) Makanya, jgn berkata atas emosi sndri semata2, tp berkatalah berpandukn iman dan ilmu.. ttup aurat itu WAJIB! x kira laa ikhlas atau tdk..

    delete
  • August 18, 2012 at 8:46 AM

    and yg ni plak for Anak Melayu: sy rasa niat kamu itu dh btul menegur pmpuan2 d luar sna.. tp sy lebih merasakn kamu terlalu menekankan pmpuan yg bermaksiat itu adalah pmpuan bertudung dan ini bleh menimbulkn fitnah.. sbg cntoh komen2 di atas, seolah2 memperlihatkn pmpuan bertudung itu buruk akhlak dan hipokrit..na'uzubillah! hrp kamu bleh mmprbtulkn entry2 yg akn dtg agar tdk tmbl ksalahfahaman dan tdk menuding kpd sebelah pihak shj..

    delete
  • September 4, 2012 at 2:20 PM
    Azuwa Hasan says:

    hoh.. anak melayu jawab!!!

    delete
  • September 4, 2012 at 2:27 PM
    Anak Melayu says:

    saya percaya yang tiada fitnah ditimbulkan.. hanya pemerhatian..

    delete
  • December 1, 2012 at 7:07 PM
    Anonymous says:

    ada la bro~ mmg mengundang fitnah..org yg bc law xde ilmu yg cukup..diorang akan terikut ikut..aku fhm kau pelik..but apa kata kau buat pemerhatian drpd segala aspek? manusia x perfect bro..even aku ni pun..first impression aku bc entri kau ni..serius aku xsuka..sbb boleh buat org benci pd org yg lain..tp xpela~ still kita sume kena blaja lg banyak..aku pun bkn dtg dri skola agama but..usaha arr nak cari hidayah Allah.. yg isu pki xpki tudung ni..hujah2 korang tu MUNGKIN betul..but ingat..org yg bertudung da trlpas dri dosa tunjuk aurat..tp xtrlpas drpd dosa len..org yg xpki tudung mgk baik..tp dosa bukak aurat still dia kna tanggung..jgn slhkan sesape..jgn takbur dgn Allah..sesama kita baiki diri.. be yourself but be the best of yourself :)

    delete
  • December 13, 2012 at 2:57 AM
    Azuwa Hasan says:

    aku langsung xfhm komen 'mamat entah mana2 ni'.. mamat ke?ke minah???

    delete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Official Pokwa Blogsite Copyright © 2011 -- Template created by Azuwa Hasan -- Powered by Facebook