Saturday, June 23, 2012

How to Merge Several Videos into A Single File

,
السلام عليكم

Apa khabar geng??bizi sikit ngn final exam, walaupun aku tak habis lagi exam, ade satu lagik paper, banking. tp nk jugak share tip kat korang sbg tanda penghargaan korang baca blog aku, terima kasih kepada mereka yang 'share' and 'recommend' post2 aku dan jugak private posts.. hehe..

so, aku sure la mesti korang ade video yang korang download dr youtube yang jenis ber-part2 kan, mcm flv part 1,part 2 n etc. terutama peminat2 korea,jepun ke ape, salu download video2 running man, family outing or drama2 dr dailymotion, youtube kan, kadang2 leceh jugak nak bukak satu2 kecuali yang pandai main playlist xpe la kan. so,mcmn nk sambung file2 korang tu,senang sahaja.. just read the rest of the post..

first, korang kene download software AVS Video Remaker, nak download klik HERE.
lepas dah download,korang tengok tutorial kat bawah neh.

1. bile dah download, korang 'run' la software tu,install bagi selesai and then korang bukak la software. bile dah bukak, korang pilih mana2 file yang korang nak sambung tue..



just klik 'add file',lepas tu a prompt akan keluar untuk korang pilih file tu, biasanye file2 banyk mcm part 1,part 2, part 3 and so on. korang hanya perlu tekan butang 'ctrl' kat keyboard and then klik file2 yang korang nak sambung, ingat!jangn lepas butang 'ctrl' sampai dah selesai pilih file.

2.

so, bile dah dah pilih semua file2 tersebut, korang boleh check kat panel sama ada semua file dah dipilih atau tidak, kalau tersalah pilih tak payah nk close program pastu bukak balik, just choose any and then click button 'delete', see picture for more detail


3.



 so, kalau korang saje2 nak tmbah montaj or screen,saje nak bagi lawa ke ape(bagi aku menyemak jek,hehe), korang pilihla ape2 gmbr which is provided by the programme, kalau tak nak tak ape, just skip to 4th step.


4.




so, bile semua dah ada, korang hanya perlu klik pada butang 'remake now!' yang ada kat panel program tu, tetapi pastikan video2 tu korang dah susun, lagi senang, korang rename awal2 file2 tersebut mengikut nombor2 die, see the jpeg below..




bila korang klik, satu prompt akan keluar macam dlm gmbar kat bawah neh..




bile prompt yang macam kat atas dah keluar, korang boleh la tulis nak name ape macam 'kompilasi terbaik Yoona SNSD' or ikut suka korang la.. and then klik 'remake now'. bila korang dah klik satu prompt akan keluar menunjukkan yang program ni tengah me'nyambung'kan file2 anda macam kat dalam gambar bawah neh:




bile dah siap, prompt lain akan keluar menunjukkan yang file2 anda sudah siap di sambung, apa yang hnya perlu lakukan, hanya perlu klik 'open folder' untuk pergi ke folder yang video anda yang anda dah sambungkan tadi di simpan..




so, video korang dah siap disambung. jadi tak payah nk klik2 bile nak tengok running man ke, dream high ke yang korang download dari youtube or mane2 atau ape2 video sekali pun.


p?s: i did try myself, and its works! up to 23gb sebab sambung sume video2 feveret, hahahaha..


for crack or license, comment at below haaaaaaa



3 Responses to “How to Merge Several Videos into A Single File”

  • June 23, 2012 at 3:56 AM
    Anonymous says:

    lesen plis

    delete
  • June 23, 2012 at 3:58 AM
    Azuwa Hasan says:

    http://www.ziddu.com/download/15781202/AVSVideoRemaker406136-CRACK-byleechengsui.rar.html

    delete
  • July 8, 2012 at 10:45 PM
    Anonymous says:

    nice post

    delete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Official Pokwa Blogsite Copyright © 2011 -- Template created by Azuwa Hasan -- Powered by Facebook