Saturday, October 27, 2012

Budak Sekolah Agama Buat Hal

,
السلام عليكم

aku xtau nak cakap macamana, orang melayu ni ade satu hobi, buat bayi and then buang bayi. masalahnye kan, bebudak2 perempuan tu semua cun2, nampak pandai, nampak bijak tapi asal bangang sangat?siapa yang bersalah dalam hal ni?kali ini kita takkan mengupas tentangnya.hahahaha

beberapa hari yang lepas, berita kat tv3,tv1 duk kecoh dengan seorang pelajar perempuan sekolah agama di perlis melahirkan bayi dan kemudian 2 rakan lelai sebaya die membuang bayi tersebut ke dalam sungai. alahai, adik oi.. kenapala sanggup buat macam tu. ishhhh, aku ni pun dulu sekolah agama gak walaupun aku ni langsung tak skema,poyo,jumud,dan alim.
pic shows cops retrieved the dead baby


ishh, entahla macam mana nak cakap, dik.. tak cukup ke dengan semua pelajaran agama kat sekolah tu?tapi kalau di fikirkan, kalau dah pelajaran tasawur standard kerajaan tak mencukupi untuk mereka jaga iman mereka, apa yang patut kita lakukan?

baru-baru ni, ade kes yang mana remaja berusia 21 tahun pulak buang bayi beliau dari tingkat 3. bayi tersebut mati di tempat kejadian. mana taknye, bayi baru lahir kot, kene buang jatuh bersepailah kepala bayi tu. ish2, أستغفرالله

the mother of the dead baby
so,salah sapa ni??daripada duk pikir sapa yang salah, baik pikir jalan penyelesaian untuk semua ni!!!

sumber: sini



5 Responses to “Budak Sekolah Agama Buat Hal”

  • October 27, 2012 at 3:58 PM
    Anonymous says:

    hai zuwa... <3

    delete
  • November 28, 2012 at 11:15 AM
    Anonymous says:

    ala,budak sekolah agama pun bukan sempurna sangat.. tudung je labuh, tpi perangai mcm hampeh... pui

    delete
  • November 28, 2012 at 11:18 AM
    Shawn says:

    media xkn terbit berite xelok semata2 nak jatuhkan nama pelajar sekolah agama. mesti ada sebab yang munasabah. kalau diperhatikan,kes2 buang bayi yang kecoh kat tv atau mane2 media kebanyakan dr pelajar2 sekolah agama. so,xsemestinye pelajar sekolah agama ni baik. ada jugak setanye, jangn nak cakap pelajar sekolah harian je jahat, sekolah agama pun setan gak...

    delete
  • November 28, 2012 at 11:18 AM
    Anonymous says:

    gila lawa budak atas tue.. tu dia,kalau jadik bini aku baru syok.. ish2

    delete
  • February 22, 2013 at 11:14 AM
    Anonymous says:

    Kenapa kau tak dpt straight a??? Tak cukup ke dgn ap yg cikgu kau dah ajar???

    delete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Official Pokwa Blogsite Copyright © 2011 -- Template created by Azuwa Hasan -- Powered by Facebook