Friday, October 26, 2012

Edisi Khas:Tuduhan Terhadap Ustaz Razis

,
salam, ni sebenarnye satu post ala-ala malas tahap gile. siapa ustaz razis?dan apakah pertuduhan terhadap beliau?ramai yang kata bende2 hampeh yang dia dah buat dan ada yang betul dan ada yang salah, namun sebagai seorang pelajar ilmu, suatu pertuduhan tidak betul selagi tidak dibuktikan betul.. antara pertuduhan dia adalah(di copy paste dari facebook page)..
taken from http://sozcyili.blogspot.com

1. Si Razis neh, maaf aku buang title ustaz sebab setelah membaca macam2 penipuan dia di internet aku rasa tak layak ar dia diustazkan hahaha.. dikatakan dah kahwin dekat 9 kali. Umur 32. Tapi kahwin cerai dah 9 kali. Kahwin then tinggalkan isteri2 dia.. tak pastila samada dia ceraikan seme sekali or ada yang dia tak ceraikan..

2. Perkahwinan terbaru dia ialah 31 ogos 2012 yang lepas..

3. Lepas tue pun dia nak kahwin lagi.. salah seorang wanita yang hampir jadi mangsa tampil membuat pengakuan di facebook, rujuk link atas tue.

4. Kalau korang baca link kat atas, posting tue bertarikh 21 september. Kira dah lama juga la dia buat sebelum ia tersebar perlahan2.. nak tahu sebab apa? Mangsa2 penipuan berjumpa sesama sendiri di facebook.. memang bengang la dorang bila dapat tahu selain dari diri sendiri orang lain pun kena tipu gak..

5. So sekarang neh dorang nak usahakan untuk memastikan tiada lagi kaum hawa yang ditipu oleh lelaki di atas. Untuk rekod, lelaki tersebut dikatakan bukan tipu perempuan biasa2.. dia suka mendekati perempuan yang bertudung litup dan mempunyai ciri2 muslimah.. maksudnya bukan jenis yang rewang2..

6. Paling penting orang kata dia syiah..

Aku tak jamin le 100% apa yang tersebar di facebook tue benar tapi aku tak fikir pula dorang akan melakukan penipuan. Aku dah check beberapa facebook yang dikatakan telah ditipu oleh individu tersebut, setakat neh memang dorang nampak macam orang baik2 dan bukan jenis yang meroyan.

Harap sesiapa yang berkenalan or tahu la kegiatan razis mohon pakat2 sebarkan.. jangan biarkan sesiapa terkena. Heran gak aku apsal polis dan jabatan agama taknak tangkap je dia neh? Dengar citer dah pernah masuk penjara.. tapi kalau perangai masih tak berubah2 tipu orang elok la kena penjarakan lagi biar sampai insaf.. 

walaubagaimanapun, sebagai manusia yang rasional selagi tak ada bukti kite tak boleh ckp yang ustaz ni bersalah. akan tetapi, aku bukanye rasional sangat, mungkin dlm komen2 kat fesbuk tersebut ada khabar angin, ade komen y membawa niat yang tertentu dan sebagainya. tapi aku fikir2 kan, mana ade manusia sebanyak 23 orang akan mengutuk seseorang tanpa asas yang kuat, ASAS yang KUAT bukan BETUL. dr pendapat peribadi aku, die ni MACAM HAMPEH!

1 Responses:

  • November 28, 2012 at 11:22 AM
    Anonymous says:

    em,nama je ustaz tp perangai mcm iblisss... sial la ko!!!

    delete

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Official Pokwa Blogsite Copyright © 2011 -- Template created by Azuwa Hasan -- Powered by Facebook